Let op: onze privacyverklaring is aangepast.   Bekijk hier onze vernieuwde privacyverklaring   

Klant in het buitenland

Woont u in het buitenland of wilt u naar het buitenland verhuizen? Wat betekent dit dan voor uw uitvaartverzekering bij Ardanta? Op deze pagina leest u alle belangrijke informatie hierover.

 

Regel uw zaken online

Regel uw zaken online op Mijn Ardanta. Hier geeft u eenvoudig wijzigingen door en vindt u belangrijke informatie direct in uw digitale postvak.

Meest gestelde vragen

Uw uitvaartverzekering blijft bestaan. Wij keren de waarde van de verzekering altijd uit. U kunt geen nieuwe verzekering afsluiten of uw verzekering aanpassen. Meer weten? Check hieronder de meest gestelde vragen.

Melden overlijden

Vanuit het buitenland kunt u het volgende nummer bellen om een overlijden te melden.

0031 53 4 34 34 34

Meest gestelde vragen
Ik heb een dienstenpakket verzekerd bij Ardanta. Hoe worden deze diensten dan uitgekeerd?

Als u een dienstenverzekering heeft, dan betalen wij de rekeningen van de leveringen en diensten. De rekeningen ontvangen wij van de uitvaartverzorger. Op het polisblad staat beschreven welke leveringen en diensten wij betalen. Het dienstenpakket is alleen geldig als de uitvaart in Nederland plaatsvindt.

Overlijdt u in het buitenland en wilt u dat de uitvaart daar plaatsvindt? Dan keert Ardanta in dat geval niet de leveringen en diensten uit. Er wordt dan een gemiddelde pakketwaarde uitgekeerd.

Ik heb een bedrag verzekerd bij Ardanta. Hoe wordt dit dan geregeld na overlijden?

Het bedrag dat u heeft verzekerd, keren wij volledig uit aan de nabestaanden. Als de nabestaanden het overlijden melden, dan worden zij geïnformeerd over welke documenten we nodig hebben, zodat we kunnen uitkeren. Denk aan een bewijs van overlijden, bewijs dat hij of zij de begunstigde is en een geldig rekeningnummer.

Ik zie dat ik te laag ben verzekerd. Waarom kan ik mijn verzekering niet bij Ardanta verhogen?

Ardanta is een onderdeel van ASR Levensverzekering N.V. Wij zijn een Nederlandse verzekeraar. Volgens onze vergunningen mogen klanten die in het buitenland wonen geen nieuwe uitvaartverzekering bij ons afsluiten of hun bestaande verzekering veranderen. De bestaande verzekeringen kunnen dus wel blijven bestaan. Heeft u bijvoorbeeld een bestaande verzekering die periodiek wordt verhoogd, dan blijft deze verhoging van toepassing.

Kan ik mijn verzekering afkopen of premievrij maken?

Ja, dat is mogelijk. Als u emigreert, kunt u uw verzekering, naast premievrij maken, ook afkopen. Het is financieel niet altijd verstandig. Vooral als u al jaren premie betaalt en/of voor een hoog bedrag bent verzekerd. Hierdoor kan het verstandiger zijn om de verzekering te laten bestaan of stop te zetten (premievrij te maken zonder af te kopen). Laat u hierover informeren. Hier vindt u alvast meer informatie over de mogelijkheid om af te kopen of de verzekering stop te zetten.

 

Ik wil wel in Nederland worden begraven of gecremeerd? Wat zijn dan de kosten?

De uitvaartkosten zijn vooral afhankelijk van de gemeente waar u wilt worden begraven of gecremeerd. En er is ook een groot verschil in kosten tussen begraven of cremeren. Als u wilt weten wat de uitvaartkosten in deze gemeente ongeveer zijn. Dan kunt u daarom het beste de kosten berekenen via onze tool.

In deze tool kunt u niet berekenen wat de kosten zijn die u maakt als u na overlijden van het buitenland naar Nederland wilt worden overgebracht.

Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het regelen, vervullen van formaliteiten in het buitenland, transport van de overledene en de kosten van een ticket voor een begeleider.

De kosten voor een vliegticket variëren dagelijks. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij Schiphol of bij een vliegveld waar u woont.

Hoe word ik in de toekomst geïnformeerd door Ardanta?

U wordt minimaal één keer in de vijf jaar geïnformeerd over uw verzekering. Voor u én voor ons is het eenvoudiger als wij uw mailadres hebben. Ook is het belangrijk dat uw juiste woonadres in ons systeem staat. Checkt u dit op mijn.ardanta.nl en vult u uw gegevens aan als dit nodig is.

Ik heb ooit een account aangevraagd en een wachtwoord ontvangen, maar ik ben nooit ingelogd.

Als u langer dan twee maanden geleden een account heeft aangevraagd, dan moet u om veiligheidsredenen opnieuw een account aanvragen. Omdat uw e-mailadres bekend is, ontvangt u op uw e-mailadres een wachtwoord.

Ik wil een account aanmaken voor Mijn Ardanta. Waarom lukt dit niet?

Gebruikt u wel het polisnummer van Ardanta dat in de brief vermeld staat? Ook moet het Ardanta-polisnummer en de geboortedatum met elkaar overeenkomen. Gebruikt u bijvoorbeeld het polisnummer van uw partner en uw geboortedatum, dan vindt het systeem geen match. Lukt het nog niet? Neemt u dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is (053) 488 11 22. We zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur bereikbaar.